Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

BARVA UHLÍ, HORNICTVÍ VE VÝTVARNÉM UMĚNÍ 1. POLOVINY 20. STOLETÍ

Formát:215 x 297
Jazyk:Česky
Vazba:Pevná s přebalem lesklá
ISBN:9788072253050
Vydavatel:MONTANEX, a.s.
Odešleme:Ihned
Cena před slevou:150,- Kč
Sleva:10%
Ušetříte:15,- Kč
Cena s DPH 0%:135,-

Tato kniha je umělecká, protože představuje skutečná umělecká díla výtvarníků zvučných jmen, ale i těch opomíjených či dnes již neznámých, kteří našli inspiraci tam, kde ji hledala i hrstka literátů (V. Martínek, P. Bezruč...), a které spojovaly přinejmenším tři důležité rysy: umělecká, řemeslná i výrazová mnohostrannost, bohatá životní zkušenost (byť i v mladém věku, leckdy větší, než by sami chtěli) a snaha o porozumění člověku (dnes bychom snad řekli společenské cítění).

   A je o hornictví, protože právě tato činnost (kutání) a s ní spojený způsob života společenství „podzemních lidí“ se staly inspirací pro mistrovské výtvarné kousky.

   Projdete-li si ji pozorně, zjistíte, že je to kniha ještě o něčem jiném, co oba tak zdánlivě odlišné obory spojuje: Je to také kniha o cestě – ať již vyšlapané, vyrubané nebo zavěšené na oblohu.

   A o člověku, který tu cestu vyšlapal, vyrubal, zavěsil. Proč? Aby přinesl více tepla v zimě a světla v noci.

   O cestě člověka umělce k člověku dřiny. Vždyť zde najdeme výtvarníky z hornického prostředí vyrostlé, kteří, ať už je vítr osudu zavál kamkoli, vraceli se jako havíř za svou rodinou. A jsou tu umělci, kteří připutovali – z hor, úrodných niv, malebných městeček i nablýskaných měst, kteří zde ve fascinovaném údivu nacházeli zdroj tak nových námětů.

   O cestě k víře, bez níž by nebylo možné sestupovat každý den o kousek blíže k peklu.

Ukázky publikace:

strana 9-10 strana 16-17 strana 48-49

strana 60-61 o výtvarnících

Můžete napsat: as@montanex.cz
nebo volat: 737 286 944

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem