Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

NOVÝ ZÁKON O OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTECH A DRUŽSTVECH 2014 – POZNÁMKOVÉ ZNĚNÍ

N. Bachroňová, K. Divišová, L. Finger, J. Hejda, M. Machala, M. Prosser, V. Vaněčková
864 stran
Jazyk:česky
Vazba:brožovaná
ISBN:9788072638239
Vydavatel:ANAG
Odešleme:ihned
Cena před slevou:1 099,- Kč
Sleva:16%
Ušetříte:175,90 Kč
Cena s DPH 10%:923,10

1. vydání

Dnem 1. ledna 2014 nabývá účinnosti nový zákon o obchodních korporacích, důležitý právní předpis pro všechny, kteří mají co do činění s obchodními společnostmi nebo družstvy – společníky, akcionáře, jednatele, prokuristy, členy představenstev. Autoři publikace pojali výstižnou formou čtenáři objasnit podstatu a praktický dopad jednotlivých ustanovení nového zákona o obchodních korporacích.

Nový zákon o obchodních korporacích Nový zákon č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (o obchodních korporacích), „nahrazuje“ s účinností od 1. ledna 2014 dosavadní obchodní zákoník (zákon č. 513/1991 Sb.). Jedná se o zcela nový právní předpis, nikoliv předpis novelizovaný. Podstatou úpravy nového zákona je úprava obchodních společností. Komentáře v knize k jednotlivým paragrafům proto mj. vysvětlují i důvod, proč bylo to které ustanovení do právního předpisu zařazeno.

Jaké důležité změny nový zákon přináší? U společnosti s ručením omezeným je novinkou zejména možnost vydávání různých druhů podílů, minimalizace základního kapitálu a změna u zániku účasti společníka ve společnosti s ručením omezeným. V rámci společnosti akciové je třeba zdůraznit zejména změny v organizační struktuře – k našemu tradičnímu uspořádání se nově přidává možnost zvolit si tzv. monistický systém řízení jen s jedním silným orgánem, kterým je správní rada.

Praktický rádce pro orientaci v obchodním právu Cílem autorského kolektivu této knihy je předložit široké, zejména neprávnické veřejnosti, text nového zákona o obchodních korporacích se stručnými, přesto však výstižnými, poznámkami, jež srozumitelně vysvětlují podstatu jednotlivých ustanovení zákona a které pomohou k rychlé orientaci v novém zákoně. Knihu ovšem jako praktického pomocníka ocení i praktikující právníci i členové orgánů a zaměstnanci korporací.

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem