Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

PRAKTIKUM PRÁVA EVROPSKÉ UNIE - ÚSTAVNÍ ZÁKLADY A SOUDNICTVÍ 2. UPRAVENÉ A AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ

Ondrej Hamuľák, Václav Stehlík
224 stran
Formát:160 x 230 mm
Jazyk:česky
Vazba:brožovaná
ISBN:9788087576687
Vydavatel:Leges
Odešleme:do 3 prac.dnů
Cena před slevou:330,- Kč
Sleva:15%
Ušetříte:49,50 Kč
Cena s DPH 10%:280,50

Praktikum pokrývá klíčové otázky základů práva Evropské unie a fungování jejího soudního systému. Jeho koncepce odpovídá náplni výuky předmětů zaměřených na tzv. ústavní právo Evropské unie. Druhé vydání reaguje na vývoj evropské integrace a evropského práva od roku 2011 do současnosti. Navíc přináší novou metodu zpracování a přehlednější strukturu, která má ulehčit přípravu studentů na výuku.

Text praktika je rozdělen do pěti velkých bloků, tvořených vždy teoretickou a praktickou částí. Konkrétně jsou pokryty otázky:

  • charakteru a vnitřní organizace Evropské unie,
  • formální výstavby právního řádu Evropské unie,
  • účinků a vlastností práva Evropské unie,
  • vztahu práva Evropské unie a vnitrostátního práva členských států
  • a unijního soudnictví.

Teoretický úvod každého bloku nabízí studentům základní exkurz do problematiky. Jednotlivé klíčové body každého tématu jsou tu zpracovány formou skripta (bez poznámkového aparátu a složité vnitřní struktury) tak, aby se studentům dostalo základních znalostí pro pochopení probírané látky. Po teoretickém úvodu následuje praktická část, která obsahuje příklady, úkoly a aktivity, na kterých si uživatelé praktika mohou otestovat své znalosti a úroveň pochopení tématu.

Novinkou je též přílohová část, která obsahuje vybrané prameny práva Evropské unie v jejich konsolidovaném znění. Uživatelé praktika tak získají přímý zdroj pramenů psané „ústavy“ Evropské unie, které využijí v rámci přípravy i práci na praktických aktivitách.

Cílem praktika je přiblížit studentům a zájemcům z řad odborné i laické veřejnosti problematiku práva Evropské unie praktickou formou, zvýšit jejich zájem a především rozšířit jejich znalosti tohoto oboru.

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem