Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

OBČANSKÝ ZÁKONÍK, ZÁKON O OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTECH A DRUŽSTVECH (ZÁKON O OBCHODNÍCH KORPORACÍCH), ZÁKON O MEZINÁRODNÍM PRÁVU SOUKROMÉM A PROVÁDĚCÍ A SOUVISEJÍCÍ ZVLÁŠTNÍ PRÁVNÍ PŘEDPISY 2014

912 stran
Jazyk:česky
Vazba:brožovaná
ISBN:9788072638550
Vydavatel:ANAG
Odešleme:do 3 prac.dnů
Cena před slevou:329,- Kč
Sleva:16%
Ušetříte:52,70 Kč
Cena s DPH 10%:276,30
3. vydání

Přinášíme nové vydání úplného znění tří zcela nových základních občansko- a obchodněprávních předpisů, které nabyly účinnosti dnem 1. 1. 2014 – nového občanského zákoníku, zákona o obchodních společnostech a družstvech (o obchodních korporacích) a zákona o mezinárodním právu soukromém.


Nejdůležitější změny v soukromém právu

Nový občanský zákoník 2014 přináší řadu změn ve všech oblastech – obecné části, rodinném právu, věcných právech, smluvním právu či v náhradě škody.
Zavádí se nové instituty (právní jednání, právo stavby aj.), dochází ke změnám v pojetí některých stávajících institutů (věci, nemovitosti, kontraktačního procesu aj.). Velký význam mají rovněž přechodná ustanovení nového občanského zákoníku.


Změny v právu obchodním

S účinností k 1. 1. 2014 dochází k podstatným změnám rovněž v právu obchodním. Současný obchodní zákoník je zrušen a nahrazení zcela novým právním předpisem. Mění se systematika tohoto právního předpisu, zavedeny jsou nové právní instituty potřebné pro obchodní praxi, zdůrazňuje se soukromoprávní povaha obchodního práva a jeho vazba na nový občanský zákoník, protože úpravu většiny situací řešených dosud obchodním zákoníkem převzal nový občanský zákoník.


Mění se také mezinárodní právo soukromé

V rámci celkové rekodifikace soukromého práva dochází s účinností od 1. 1. 2014 také k nové úpravě mezinárodního práva soukromého.


Přehledné zpracování úplných znění

K lepší orientaci v nových zákonech čtenáři pomůže podrobný obsah či odkazy po stranách knihy.


Prováděcí a související zvláštní právní předpisy

3. vydání knihy je doplněno o prováděcí právní předpisy k novým zákonům a rovněž jsou uvedeny v knize zvláštní právní předpisy.

Obsah publikace a prolistování
 

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem