Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

VĚCNÁ BŘEMENA V NOVÉM OBČANSKÉM ZÁKONÍKU. KOMENTÁŘ · § 1257 - 1308

Eva Kabelková
368 stran
Jazyk:česky
Vazba:pevná
ISBN:9788074004612
Vydavatel:C.H.BECK
Odešleme:Ihned
Cena před slevou:797,- Kč
Sleva:13%
Ušetříte:103,70 Kč
Cena s DPH 10%:693,30

Nový občanský zákoník věnuje právní úpravě věcných břemen více prostoru než dosavadní právní úprava. Nová ustanovení přinášejí rozdělení věcných břemen na služebnosti a reálná břemena, zavádějí je do českého právního řádu znovu jako samostatné pojmy. Charakterizují také některé pozemkové a osobní služebnosti a upravují klasické služebnosti – služebnosti stezky, cesty, práva požívání nebo práva užívacího. Poprvé jsou v občanském právu upraveny nové typy služebností – služebnost inženýrské sítě a služebnost rozlivu. Nový občanský zákoník zakotvuje rovněž reálné břemeno včetně transformace práva z reálného břemene na oprávnění na peněžitou náhradu. Zavádí možnost rozšíření osobní služebnosti i na dědice.

   Předkládaná publikace poslouží nejen všem zájemcům o hlubší vhled do nového kodexu, ale hlavně jako praktická pomůcka pro orientaci v nové úpravě především všem, kdo věcná břemena i v letech minulých zřizovali nebo byli jejich „poživateli“ či je zřizovat nebo „požívat“ budou. Komentář uvítají advokáti, vlastníci a správci nemovitostí, podnikatelé v energetice nebo vodohospodářství.

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem