Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

HLUBINNÁ STAVBA ZEMĚ

V. Slivka, M. Suk, D. Ďurica
189 stran
Formát:165 x 230 mm
Jazyk:česky
Vazba:brožovaná
ISBN:9788072253784
Vydavatel:MONTANEX, a.s.
Odešleme:ihned
Cena před slevou:229,30 Kč
Sleva:20%
Ušetříte:45,90 Kč
Cena s DPH 0%:183,40

V předkládané knize jsme se pokusili uvést do vzájemných souvislostí současné názory na hlubinnou stavbu Země. 

   Ukazuje se však, že o této problematice víme ještě stále žalostně málo vzhledem k nedostatku konkrétních informací. Například teorie subdukce a koncepce litosférových desek mají stále množství nejasností a protichůdných jevů stejně jako předpoklady rozsáhlé výměny látek a energií mezi jednotlivými sférami a názory na ráz a význam rozhranní mezi nimi.

   Znalosti o hlubší stavbě Země se proto rozhodně nedají srovnávat se znalostmi třeba blízkého Vesmíru a je to pro lidstvo velká škoda. Poznání hlubinné stavby by umožnilo určit další možnosti vývoje naší planety, dalo jednoznačné podklady pro využívání jejích zdrojů a ochranu přírodních podmínek a tím další perspektivy a limity rozvoje lidské společnosti. Z nepochopitelných důvodů je však tato oblast lidského poznání v současné době podceňována. Neexistují žádné mezinárodní projekty zabývající se vnitřní stavbou Země a pochody, které v ní probíhají.

   V druhé polovině 20. století bylo realizováno několik významných mezinárodních projektů (Upper Mantle Programme, programy hlubokého vrtání na kontinentech, výzkum oceánské litosféry aj.).

   Výsledky jsou velmi výmluvným dokladem významu studia hlubinné stavby.

Ukázka z knihy + obsah:

 

 

PODĚKOVÁNÍ:

Vydavatelství MONTANEX, a.s. a autoři upřímně děkují níže uvedeným společnostem za významnou podporu při přípravě a vydání této knihy.

   

 

   

 

Můžete napsat: as@montanex.cz
nebo volat: 737 286 944

 

 

 

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem