Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

SLEZSKÉ KLAVIRNÍ TRIO / OSTRAVSKÉ KVARTETO

Ivan Měrka
103 stran
Formát:140 x 210 mm
Jazyk:česky
Vazba:brožovaná
ISBN:9788072253746
Vydavatel:MONTANEX, a.s.
Odešleme:ihned
Cena s DPH 0%:120,-

Jak už název napovídá, jedná se vlastně o dvojpříběh, jehož dvě části spojuje téma, místo a hlavní protagonista (tím prvním je vážná hudba, druhým Ostrava a třetím autor-vypravěč).

   Historie dvou komorních souborů, které zásadním způsobem ovlivnily ostravský hudební život v 2. polovině 20. stol. a jejichž úroveň a věhlas potvrdila prakticky celá Evropa, je zde podána formou vzpomínek kombinovaných s precizními seznamy skladeb, autorů, interpretů i koncertních míst. Grafická úprava umožňuje jednoduchou čtenářskou orientaci v pasážích vypravěčských i katalogových. Zvláště u těch prvních se čtenář často pobaví Měrkovým suchým humorem – Ivan Měrka není bavič a leckdy třaskavé „historky“ podává laúpidárním stylem s naprosto vážnou tváří.

   Jinak kniha nabízí kompletní seznamy skladeb obou těles včetně vročení a interpetů (i hostujících), bohatou fotodokumentaci, životoposiné medailony hráčů, kteří v nich účinkovali a v příloze citace z dobových článků nejprestižnějších evropských i českých listů. Je tak vhodná jako zdroj informací pro studenty hudebních škol, stejně jako k odpočinkovému čtení pro hudbymilovnou veřejnost.

   Publikace byla vydána s přispěním finanční dotace Statutáního města 

 

Ukázka z publikace:

Můžete napsat: as@montanex.cz
nebo volat: 737 286 944

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem