Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic
  • Nezatřízeno

ZÁBŘEH-DRUŽSTVO 1921–2021, STO LET ZAHRADNÍ ČTVRTI V OSTRAVĚ

Petr Lexa Přendík
354 stran
Formát:280x280 mm
Jazyk:česky
Vazba:pevná
ISBN:9788072254835
Vydavatel:MONTANEX, a.s.
Odešleme:ihned
Cena s DPH 0%:950,-

Část městského obvodu Ostrava-Jih tvořená rodinnými domy a vilami známá pod názvy Chalupníkova osada, Družstevní osada, Zábřeh- Družstvo nebo jen prosté Družstvo začala v představách vznikat v roce 1919, kdy město Vítkovice zakoupilo 60 ha pozemků od olomoucké kapituly pro výstavbu nových rodinných domů.

V roce 1921 bylo založeno Obecně prospěšné stavební a bytové družstvo ve Vítkovicích, které se za součinnosti města Vítkovice a Vítkovického horního a hutního těžířstva chopilo příprav ke stavbě zahradního města.

O sto let později vznikla tato publikace, která mapuje nejen výstavbu a vývoj Zábřehu-Družstva od počátků do současnosti, ale také jeho návaznost na okolní části města. Hlavním cílem práce je postihnout zejména stavební, populační a společenský život osady a uchovat odkaz pamětníků a současných obyvatel pro budoucí generace, aby věděly, jak se Družstvo zrodilo a jak se ve svém prvním století vyvíjelo.

POZOR! Limitovaná edice, omezený počet kusů v prodeji.

Více infa na:

https://montanex.cz/produkty/podivuhodny-kraj-moravskoslezsky/item/zabreh-druzstvo-1921-2021-sto-let-zahradni-ctvrti-v-ostrave.html

Zařazeno do kategorií:

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem