Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

PRAKTIKUM Z PRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ

Gabriela Halířová, Petra Melotíková
176 stran
Formát:160 x 230
Jazyk:Česky
Vazba:Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN:9788087212653
Vydavatel:Leges
Odešleme:Ihned
Cena před slevou:303,20 Kč
Sleva:32%
Ušetříte:97,10 Kč
Cena s DPH 10%:206,10

Druhé vydání srozumitelně a přehledně zpracované učební pomůcky pro vysokoškolskou výuku práva sociálního zabezpečení reaguje na aktuální změny souvisejících právních předpisů.

   Kapitoly jsou věnovány jednotlivým podsystémům sociálního zabezpečení (zdravotní, nemocenské a důchodové pojištění, státní sociální podpora, sociální pomoc aj.) a jsou rozčleněny do těchto částí: V úvodu je nastíněna problematika a jsou vytyčeny stěžejní problémy tématu s uvedením pramenů práva. Následuje vzorový příklad s podrobným řešením, včetně stručného rozboru použitých právních pojmů. Další část obsahuje zadání příkladů a úkolů k samostatnému procvičování probrané látky.

   Příklady vycházejí z typických životních situací a jejich řešení rozvíjí schopnost studentů interpretovat a aplikovat příslušné právní předpisy. Kapitolu uzavírají kontrolní otázky určené k prověření získaných znalostí. Autorky vychází z právní úpravy účinné ke dni 1. 1. 2011 a reagují tak i na legislativní změny z konce roku 2010.

   Kromě studentů a pedagogů mohou praktikum využít i zaměstnanci státní správy, kterým pomůže ve snadnější orientaci v problematice sociálního zabezpečení a ukáže jim možná řešení problémů z praxe.

Zařazeno do kategorií:
Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem